Noutăți Inventor 2023

 


Cum le este obiceiul Autotesk a făcut și în acest an actualizare la pachetul lor de proiectare parametrică denumit Autodesk Inventor Professional 2023 firește. Deja ajuns la o maturitate s-a mai găsit câte ceva de îmbunătățit și în acest an.

La câteva săptămâni distanță de la lansarea noii versiuni, nu am observat o mare schimbare în direcția de dezvoltare a aplicației. A rămas un program „solid” cu o capacitate mare de a ajuta inginerul în procesul de proiectare.

Acum se pot importa în Revit piese modelate în Inventor 2023

Avem îmbunătățiri de cod, la fel ca anul trecut. Mici optimizări de performanță sunt în fiecare an. Se încarcă mai repede sau știe să vorbească mai frumos cu alte pachete software Autodesk. De exemplu, acum s-a implementat o funcție de schimb de fișiere între Inventor și Revit pentru a îmbunătății proiectarea instalațiilor. Mie nu mi se pare mare lucru. Ce mi se pare ceva util e integrarea mai bună cu Fusion. Asta e utilă pentru orice inginer, nu numai pentru cei care lucrează în construcții sau instalații.

Simbioza dintre Fusion și Inventor 2023

Între Fusion și Inventor oricum era o dualitate, acum e și mai mare. Funcțiile se dedublează și cele 2 programe se completează unul pe celălalt. Acest dans nu cred că va mai dura mult și vom avea un Autodesk Inventor Fusion și în ultimă etapă Autodesk Fusion Professional. Asta pare să fie ce face și Dassault Systèmes cu CATIA și SolidWorks.

Modelare geometrică și mai avansată tehnologic cu Inventor 2023

La capitolul modelare piese și ansambluri, au adăugat câteva butoane cum ar fi pentru o funcție de gravare. Oricum putea face acest lucru, dar acum e mult mai versatil. La partea de ansamblu, la fel ca la piese de altfel, au adăugat și o integrare mai bună cu partea de toleranțe. Inventor e puțin cam divizat când vine vorba de toleranțe. Iată au introdus această funcționalitate în varianta Pro de Inventor, dar mai avem și Inventor Tolerance ca aplicație separată și mai avea și un analizor de toleranțe încorporat tot în varianta de bază. Oricum față de AutoCAD 2023 și edițiile sale anterioare, Inventor tot nu se prea descurcă la desene de execuție.

Desene de execuție cu detalii mai bune în Inventor 2023

 Vastitatea seturilor de unelte încorporate în această aplicație trebuie să fie foarte greu de administrat din punct de vedere programatoric. Iată de ce, când mai adăugăm și complexitatea standardizării inginerești peste, putem să ne considerăm fericiți când în acest update forma unui detaliu poate fi și dreptunghiulară, nu numai circulară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu