Noutăți Inventor 2022

 

autodesk inventor 2022

Am primit acces și la Autodesk Inventor 2022. În calitate de cadru didactic la UPB, am început să capăt acces la cele mai noi versiuni ale programelor dezvoltatorului Autodesk. Mai întâi la AutoCAD și acum și la inventor. Am deschis programul și la prima vedere nimic modificat. Parcă se mișcă puțin mai bine.

Îmbunătățirea performanței

  • la pornire
  • la editarea pieselor în ansamblu
  • Afișare îmbunătățită
  • Deschidere - închidere fișiere
  • Restricții geometrice mai bune


Model states

În noua versiune se introduc Model States menite să înlocuiască Level of detail. Această funcție este plasată în arborele de componente și permite utilizatorului să facă mai multe versiuni ale piesei sale, formând astfel familii de variante ale aceleiași piese. Această familie se poate importa și în partea de desen de execuție pentru a expune de exemplu etapele de fabricație. Acest modul se poate folosi și în mediul de desen de ansamblu.

Aspect vizual îmbunătățit

Apar modificări la felul cum sunt așezate uneltele ceea ce nu e mereu un lucru bun. Din punctul de vedere al unui profesor ce încearcă să țină pasul cu schimbările, acest lucru poate să devină o provocare destul de mare. Pe de o parte au făcut uneltele mai accesibile, pe de alta, materialele educative trebuie reeditate. 

Au adăugat o funcție de ilustrare a stadiului de restricționare al unei piese. Lucru foarte util. Atunci când blocăm piesele în ansamblu să știm sigur stadiul lor. Dacă sunt blocate complet, parțial sau deloc acum vom ști printr-un mic ilustrat în arborele de componente lângă piesa în cauză.

Ceva ce s-ar putea numi foarte util mai este funcția Reset UI Layout în meniul View. De folos când studenții trag de toate meniurile și rămân fără instrumentele necesare pentru a face proiectele.

Instance properties

Permite atribuirea de proprietăți unei componente dintr-un ansamblu sau unui subansamblu. Se pot folosi pentru suprascrierea unor proprietăți alocate automat de Inventor.

Unelte noi și modificate

  1. Fillet
  2. Simplify
  3. Export


Las aici mai multe clipuri de prezentare ale noilor unelte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu