Noutăți AutoCAD 2022

autocad

 

Astăzi am primit access la cea mai recentă versiune de AutoCAD. AutoCAD 2022 este cea mai nouă iterație a pachetului software de proiectare. Îmbunătățirile programului încep să se vadă de la instalare. Are o nouă interfață de instalare ce oferă un design atrăgător ceva mai modern decât cel anterior. Au mai scos din butoane, au mai șters din poze și acum se instalează mai repede și cu mai puține prompt-uri.

Aspect vizual

aspect vizual AutoCAD 2022

Au umblat la aspectul programului la deschidere, printre altele. Ecranul de start e mai aranjat și are niște linii mai clare ce delimitează spațiul în 3 coloane. În stânga rămân butoanele de create desene, pe centru sunt documentele recent deschise, iar în dreapta sunt notificări și feedback. Se pot vedea mai multe fișiere recente dintr-o privier față de versiunea anterioară. Deci poți relua un proiect imediat ce ai deschis programul. S-au descotorosit de butonul mare de start drawing.

Floating drawing tab

floating drawing tabs


Avem floating drawing tab, adică pot să am programul pornit pe un ecran și pe alt ecran pot pune un alt desen, pot astfel să lucrez în parallel la 2 documente. Nu e nevoie să deschid 2 autocaduri simultan. Crește performanța li consumă mai puține resurse folosind aceste floating drawing tab-uri.

CountList

count list

Dincolo de aspect, noua versiune AutoCAD știe să numere blockuri existente într-un document și poate detecta blockuri explodate. La prima vedere inutil, însă dacă vreau să știu de câte șuruburi am nevoie. Sau câți arbori trebuie comandați. Pot consulta comanda CountList.

Partajare mai bună și sprijin multi-core

partajare mai buna

Au mai descâlcit uneltele de colaborare. Se face o sincronizare cu AutoCAD Web, acum, în sfârșit se poate vedea o utilitate pentru acest AutoCAD Web. Pot face un desen apoi îl partajez cu un link. Cel care are linkul îmi poate deschide desenul. Ca Google Drive sau Office 365. Odată cu îmbunătățirile din AutoCAD web au mai îmbunătățit codul per total, a rezultat o creștere a performanței programului. Acum cu multiple modificări fundamentale care acordă sprijin pentru o putere de procesare multi-core mai mare.

Trace pentru AutoCAD

autocad trace

Trace este o unealtă nou-adăugată care permite corectura unui desen. Se face un layer peste desen pe care se desenează modificările și se pot adăuga note de completare. La prima vedere e o muncă în plus, dar poate fi folosit cu studenții pentru a le comunica ce greșeli au făcut. Sau reciproc, ei pot pune întrebări legate de anumite regiuni din desen.

AutoCAD se sincronizează acum cu mai multe aplicații

  • AutoCAD Web App
  • AutoCAD Mobile App

 

Îmbunătățiri AutoCAD

  1. Ecran de pornire
  2. CountList
  3. Floating drawing tab
  4. Trace, partajare link și Autodesk Docs
  5. Sprijin pentru lucru cu mai multe monitoare

Dacă avem versiunea 2021 instalată deja este înțelept să mai așteptăm puțin până comutăm la AutoCAD 2022. Asta în caz că mai sunt diverse erori ce au fost omise înainte de lansare. Dar altfel, cel mai bine este să lucrăm cu cea mai recentă versiune a pachetului software oferit de Autodesk.

În cele ce urmează puteți găsi procedură de instalare AutoCAD pentru studenți complet gratuit cu licență de 1 an de pe site-ul oficial al Autodesk. Această ofertă se adresează tuturor celor care vor să folosească AutoCAD în scop educativ. Cei care lucrează în proiectare vor lua desigur licență plătită direct sau printr-un reseller.

Poate v-ar interesa o varintă complet gratuită alternativă la AutoCAD, cu mențiunea că aceasta nu este la fel de bine echipată cu funcții, instrumente și comenzi. Iar dacă doriți 3D, mai e nevoie de un alt pachet software specializat pe 3D complet gratuit, cu aceeași precizare că nu trebuie să ne așteptăm să meargă precum Autodesk Inventor, sau cel puțin nu ca cea mai recentă versiune a sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu